Captain America

Captain America

Captain America: The First Avenger is een Amerikaanse superhelden/oorlogsfilm, gebaseerd op het personage Captain America van Marvel Comics.

  • Het karakter van Captain America werd gemaakt door Joe Simon en Jack Kirby en maakte zijn eerste verschijning in het comic book Captain America Comics # 1 maart 1941 .
  • Als eerste proefpersoon krijgt hij het Super Soldier Serum toegediend. Vervolgens wordt hij blootgesteld aan Vita-Rays, stralen die de chemicaliën in zijn lichaam activeren en stabiliseren. Het resultaat: zijn lichaam kan het maximum van menselijk rendement halen dankzij extreem sterke spieren en razendsnelle reflexen.
  • Als op een dag zijn vliegtuig wordt neergeschoten, belandt hij in het ijskoude zeewater. Dankzij het Super Soldier Serum blijft hij in leven. Hij gaat over in een staat van schijndood en raakt uiteindelijk ingevroren. Vele jaren later ontdekt Iron Man Rogers’ bevroren lichaam in de Noord-Atlantische Oceaan. De rest is geschiedenis: Captain America helpt de Avengers en wordt al snel hun leider.