Rico Verhoeven krijgt eerste bewegende beeld in Madame Tussauds Amsterdam

Kickbokser Rico Verhoeven heeft vandaag groot nieuws gebracht tijdens zijn allereerste fandag; hij krijgt een wassenbeeld in Madame Tussauds Amsterdam. En niet zomaar één. Het wassenbeeld wordt het eerste bewegende beeld in de attractie. Bezoekers kunnen in een volledig interactieve set een echte staredown met het beeld doen. Daarnaast kunnen ze op verschillende manieren hun kickbox vaardigheden met die van Rico meten. Rico zal medio juli 2019 zelf zijn beeld onthullen.

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven (1989) is de GLORY Heavyweight World Champion Kickboxing. Hij is geboren en getogen in Nederland en begon al op 7-jarige leeftijd met de beoefening van de sport en bleek al snel een natuurtalent. Rico maakte op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de ring en vocht door de jaren heen tegen 's werelds grootste vechters. In 2013 werd Rico Verhoeven voor het eerst GLORY Wereldkampioen in het Zwaargewicht en stond die titel sindsdien niet meer af. Al snel kreeg Rico de bijnaam The King Of Kickboxing. 

Rico staat bekend om zijn feilloze techniek, atletische bouw, uithoudingsvermogen en sympathieke karakter. Een set van eigenschappen die hem ook buiten de ring immens populair maakten, hetgeen hem samenwerkingen opleverde met grote merken, enorme media aandacht en een brede en alsmaar groeiende fanbase. Rico staat voor een gezonde en vitale levensstijl en wil mensen over de hele wereld inspireren en in beweging krijgen om hetzelfde na te streven.

Madame Tussauds

Madame Tussauds is onderdeel van het internationale concern Merlin Entertainments, waar vele internationale topattracties onder vallen zoals Legoland, de Dungeons en SEA LIFE. Madame Tussauds Amsterdam is in 1970 geopend met een vestiging in de Kalverstraat en in 1991 verhuist naar de huidige locatie op de Dam. De afgelopen jaren is Madame Tussauds veranderd van een statisch museum tot een interactieve attractie. Alle beelden worden in de Tussauds Studio’s in Londen gemaakt.  De creatie van een beeld duurt 6 tot 12 maanden, afhankelijk van de interactiviteit van het beeld. Na een of meerdere poseersessies wordt het beeld eerst opgebouwd in klei, waarna een mal wordt gemaakt waar de was wordt ingegoten. Echte hoofdharen worden stuk voor stuk aangebracht en voor het opbouwen van de huidskleur worden talloze lagen verf en tinten aangebracht. Dit om zo de mate van verbazingwekkend realisme te bereiken waarmee Madame Tussauds al meer dan twee eeuwen wereldbekendheid geniet.